Dansk Engelsk Tysk Norsk Japansk
 

Matcha the

Matcha indgår som fast bestanddel i den berømte japanske teceremoni Cha no yu. Teen laves af de bedste topskud fra bla. Gyokuro-thebladene, som bliver dampet og malet til et fint pulver med en karakteristisk stærk grøn farve. Se vores udvalg herunder:
240,-
Pr. stk.
Køb her
140,-
Pr. stk.
Køb her
50,-
Pr. stk.
Køb her
120,-
Pr. stk.
Køb her













De mest udsøgte Matcha-teer stammer fra Kyoto i Japan. Der kræves lidt tålmodighed og erfaring, hvis man ønsker at få det bedste ud af Matcha-teen, der på en gang er sød og bitter i sin smag. Perch’s kan vejlede Dem omkring tilberedning af Matcha, og De kan købe teen online eller i vores butik i København eller Århus.

Tilberedning af matcha te

Til tilberedning af matcha the er to redskaber uundværlige: en theskål (kaldet en chawan) og et bambus-piskeris (kaldet en chasen).

Fremgangsmåde

Til en portion matcha the benyttes 1 theskefuld matcha (1,5g) og 70ml vand med en temperatur på 65-70°C. Varm først theskålen med varmt vand og tør denne ren. Placer theen i skålens bund og hæld vandet på. Start med at røre langsomt i theen og få alt med fra siderne af skålen. Herefter sættes tempoet op og teen piskes kraftigt frem og tilbage.

Når theen bliver til et fint og cremet skum, har den fået tilstrækkelig med luft, og De skal nu piske gradvist langsommere og kun fjerne større bobler i overfladen.

Afslutningsvis drejes piskeriset en enkelt gang langsomt rundt i skålen og løftes til sidst fra midten for at danne en forhøjning. Server theen straks.
 
Because